menu pagina
Welkom op de website van Saraha

 

 

Waarvoor ik je vooral wil bedanken is je massage, die heeft heel wat op gang gezet, 't is ongelooflijk wat een effect het heeft, de energie stroomt weer door mijn hele lichaam en ik ben heel rustig nu...heb weer alle vertrouwen in alles wat er op mijn pad gaat komen, bedankt voor dit vreselijk mooie cadeau, je bent onbetaalbaar...

L. de W, Hulst
Ik vind het wel lastig om iets te schrijven over mijn ervaringen in jouw praktijk.
Maar een blijvende indruk maakt bij mij wel de deugddoende massages en de diverse keuze mogelijkheden die je biedt.
Je hebt me ook waardevolle steun gegeven toen ik problemen met mijn buren had.
Je bracht me terug bij mijn eigen kracht. Want ik moet het uiteindelijk toch zelf aanpakken.
Heerlijk, een goede gelegenheid om dankjewel te zeggen voor alle mooie momenten.
Ik wens je een liefdevol en succesvol jaar toe.

M.L.G.
Ik ben heel blij bij Hella cliŽnt geweest te zijn.
Na jaren van emotionele verwarring en hevige angsten kwam ik bij praktijk "Saraha"terecht.
Ik zat steeds maar in mijn hoofd. Hoe kon ik daaruit komen en verder leven?
Ik heb mijn leven volgestopt met werken, mijn huis pico bello houden, dat was mijn levensinhoud. Van mijn ouders heb ik 't niet anders gezien. Ik was mijn eigen slavendrijver. Alles was moe aan mij, mijn armen, mijn benen. Ze hadden moeite om mij te dragen.
Hella's behandeling is soms pijnlijk en soms raakte het mij diep. Ik voelde mijn verdriet van toen ik klein was. Hella leidde mij voorzichtig terug naar mijn geboorte: ik mocht gewoon ZIJN en DOEN, er was geen denken en geen moeten, toen voelde ik mijn oorspronkelijke kracht. Ik ging mijn lichaam met nieuwe ogen bekijken: vanaf mijn taille naar beneden voelde ik voorheen niets. Langzaam maar zeker kwam er nu gevoel in, maar ook werd ik onmacht en frustratie gewaar. Mijn armen wilden nu het leven omarmen en zo terug bij mijzelf komen. Mijn grenzen leren aangeven. Vanuit foetushouding voelde ik de hand van Hella op mijn schouder, tranen over mijn gezicht. 't Mocht er allemaal zijn. Hella nodigde mij uit mijn grens aan te geven, stop te zeggen. Ik hoefde niet alles meer te pikken. Gevoelens van machteloosheid en vertwijfeling verdwenen. Ik begon in te zien dat ik geen slachtoffer was, dat ik verantwoordelijkheid voor mijn leven mag nemen. Daardoor verdween de angst voor afwijzing, voor agressie en confrontatie.
Vertrouwen en vrijheid zijn een keuze. Hella liet me zien dat ik zacht voor mezelf mag zijn, waardoor begrip en vergeving in mij opwelden.
Ik dank Hella voor haar geduld en bereidheid deze weg met mij te willen gaan. Zonder haar invoelend vermogen en liefde was ik er nooit uitgekomen.
Ik kan weer genieten.

R.F.
Persoonlijke aandacht, aanraking en een goede maaltijd een "aanrader" voor herstel na een ernstige operatie. Dit is een prachtige combinatie die je niet zo gauw tegenkomt, maar mij zeer welkom was en heeft bijgedragen aan een snel herstel naar gezondheid.

Van ziekenhuizen geen kwaad gesproken, maar de afd. "Care to Move" zorgde ervoor dat ik 5 dagen na de operatie weer thuis was, incl. een mooie nieuwe heup, maar ook met een flinke "jaap" , een heel gezwollen been en een lijf vol pijnstilling en afvalstoffen van verdoving.
Ik was blij thuis te zijn en te kunnen ontspannen. Lieve vrienden hebben mij afwisselend gesteund met boodschappen en koken. In de eerste periode heeft Hella mij 2x p.w. gemasseerd, later eenmaal
p.w. terwijl zij dan een heerlijke maaltijd verzorgde, die we samen opaten. Heerlijk die ontspanning van de massage, maar ook de warme hartelijkheid en het meedenken doen je in zo'n periode erg goed.
Het gezwollen been slonk zienderogen, want soms 2x per massage moest ik het in beweging gebrachte vocht uitplassen. Door de fysio oefeningen spanden de spieren in het begin op, door de massage werden die weer tot ontspanning gebracht wat heerlijk aanvoelde, het slapen op mijn rug ging daardoor ook gemakkelijker.
In zo'n herstel periode doet een regelmatige totale lichaamsmassage,met extra aandacht voor de plekken die dat nodig hebben, wonderen en ik kan het iedereen van harte aanbevelen. En de combinatie massage/koken is helemaal "uit de kunst". In beide zit de liefde en aandacht waar een mens zo naar verlangt. Vooral als hij tijdelijk hulpbehoevend is.

Anna Lu de Bont- van Andel.

De laatste 5 jr heb ik 6 verschillende ernstige operaties ondergaan. Al na de eerste 2 besloot ik , naast mijn lichaam ook mijn geest mee te revalideren en schreef me in voor Yoga, die Hella startte op de sportschool waar ik revalideerde. Ik had geen idee dat dit het begin zou zijn van een nieuwe kijk op mijn eigen leven! Ik heb geleerd om lief te zijn voor mezelf.
Ik bleef bij dit groepje tot aan de 3e operatie: de knieprothese. Na maanden van revalidatie wilde ik de yoga weer oppakken, maar hoe, met mijn vastgezette rug en mijn knieprothese? Ik legde dit Hella voor en zij zocht oefeningen die ik wèl kon doen en nu nog steeds doe. Zij combineerde de yoga met energiemassage. Voor mensen die revalideren en mensen die veel sporten is zo'n massage een "must". En de yoga- oefeningen doe ik nog wekelijks. Ze helpen me ontspannen, dichter bij mijn eigen lijf te komen, om het beter te begrijpen.
Ik ben al door menige ervaren handen gemasseerd, maar met Hella heb ik een klik: de massage voelt aan als meer dan een gewone massage. Daarom heb ik er een gewoonte van gemaakt.
Hella is tegelijkertijd een fijne gids. Ze is er altijd om me boeken of meditatie CD's aan te raden, ik kan mijn verhaal bij haar kwijt als dat nodig is, over mijn spirituele zoektocht naar mijzelf. En als er geen verhaal is, communiceren wij in stilte. We zoeken dan bv. samen uit waar een bepaalde spanning in mijn lijf vandaan komt. Na afloop van de behandeling voel ik me lekker èn heb ik weer een hoop dingen om over na te denken.
Hella is iemand bij wie je je meteen op je gemak voelt, je voelt je serieus genomen en ze geeft je het gevoel dat je er mag zijn. Zij beschikt over kennis van de anatomie en het spirituele en weet dat bij elkaar te brengen. Ze is holistisch ingesteld, iets wat ik in de medische wereld vaak mis.

Lucie Franssens

Toen ik bij het sporten tegen mijn limiet aanliep en ik verder wilde heb ik contact met Hella gezocht. Met behulp van lichaamshoudingen uit de yoga en ademoefeningen, inzicht en theorie bemerkte ik, soms mijn adem in te houden, dan wel uitsluitend in het borstgebied te ademen. Door bewustzijn hiervan en het stap voor stap oefenen van diverse ademtechnieken is er een meetbare verbetering opgetreden. De longcapaciteit van 95 % in het verleden is nu 105%. Bijkomend voordeel is dat ik nu de buikademhaling gebruik om meer te ontspannen en zo (gemakkelijker) kan inslapen.De combinatie theorie en praktijk werkte voor mij erg goed.

Jack C.

Op een emotioneel zwaar moment werd ik door Hella van Praktijk Saraha met warmte en zorg onthaald. Ik voelde dat mijn lichaam verlost wilde worden van opgeslagen spanning en verdriet. Dankzij een fysieke massage
kwam ik in contact met mijn intense pijn en verdriet en ik kon die op mijn eigen wijze loslaten, ik mocht wenen en blazen etc.
Er was geen oordeel of beleren, ik mocht ZIJN. Een helende ervaring die mij naar gezondheid en stroming in mijn lichaam voerde, waarna ik met heel veel moed, verfrist verder kon.

Josiane